Transfer | PSV trekt ervaren rechtsachter Karsdorp aan
Datum: 31-08-2024  Bron: psv.nl
Rick Karsdorp is vanaf heden PSV’er. De 29-jarige rechtervleugelverdediger was transfervrij, nadat hij de afgelopen zeven jaar onder contract stond bij AS Roma. De drievoudig Oranje-international heeft zijn handtekening gezet onder een eenjarig contract met een optie tot een extra jaar.

Met Rick Karsdorp voegt Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart bijna driehonderd wedstrijden aan ervaring op het hoogste niveau toe aan de A-selectie. Bij iets meer dan de helft van die wedstrijden speelt Rick voor het Italiaanse AS Roma. Het andere deel speelt hij namens Feyenoord, de club die hem heeft opgeleid tot profvoetballer.

Drive, power en loopvermogen
Na jarenlange buitenlandse dienst is Rick vastberaden te slagen bij PSV. “Het is leuk om na zeven jaar weer terug in Nederland te zijn. Mijn familie en ik kijken er enorm naar uit”, vertelt hij. “Met mijn drive, power en loopvermogen pas ik goed bij het spel dat PSV wil spelen. Ik wil de mensen hier weer de Rick uit zijn beste dagen laten zien, met goede passes en bruikbare voorzetten. Bij AS Roma heb ik goede en mindere periodes gehad, dus laten we ervoor gaan dat nu een nieuwe goede periode aanbreekt. Waarin we kampioen worden en we zover mogelijk komen in de Champions League.”

Europese ervaring
Rick heeft met bijna zestig wedstrijden in de Europese competities, verschillende finales en een UEFA Conference League-titel veel internationale ervaring. Hij staat bekend als verdedigende ijzervreter met een drang naar voren. Voor Earnest Stewart alle reden om hem naar het Philips Stadion te halen.

“Door het vertrek van Jordan Teze was er een vacature op de rechtsbackpositie ontstaan”, verklaart hij. “In de mix van talent en routine die een selectie herbergt, brengt Rick Europese ervaring. Hij is bekend met de Eredivisie en past met zijn snelheid bij het spel van Peter Bosz. We zijn erg blij dat we hem nu in huis hebben.”

NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Persconferentie | Winnen lijkt misschien makkelijk, maar dat is het niet
Transfer | PSV haalt met Nagalo opnieuw defensieve versterking in huis
Persconferentie | Bosz geeft duidelijkheid over blessure De Jong
UCL | PSV kent acht tegenstanders in league phase
Persconferentie | Peter Bosz spaart Noa Lang tegen Go Ahead Eagles

Volgende wedstrijd

Juventus  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20